Specialitate diabet

Specialitatea DIABET, NUTRITIE si BOLI METABOLICE  se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pacientilor cu tulburari de metabolism. Metabolismul este un proces complex prin care substante organice complexe sunt degradate sau sintetizate cu eliberare sau consum de energie.

    • Diabetul zaharat este o afectiune caracterizata prin cresterea glicemiei insotita sau nu de rezistenta crescuta la insulina cu modificari la nivelul metabolismelor : glucidic, lipidic, proteic. Diabetul zaharat poate debuta sau poate evolua cu complicatii acute metabolice – coma diabetica sau complicatii cronice : neurologice – neuropatia diabetica, renale – nefropatia diabetica, oftalmologice – retinopatia diabetica, cardiovasculare.
    • Nutritia studiaza necesarul energetic si de principii nutritive implicate in dezvoltarea normala a organismului, relatia dintre aportul alimentar si consumul energetic.
    • Bolile metabolice se caracterizeaza prin acumularea in exces a anumitor compusi chimici cu afectare neurologica, hepatica, cardiaca, retard al dezvoltarii somatice.

Vedeti aici lista medicilor care ofera consultatii in aceasta specialitate si locatiile in care sunt oferite aceste consultatii.START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH