IMUNOLOGIE / vitamine – vitamina E tocoferol

Vitamina E (tocoferol)

  • material biologic: ser / recipient de recoltare: vacutainer fara anticoagulant cu sau fara gel separator (cu dop rosu sau galben); ser congelat (ferit de lumina – folie de aluminiu pentru protectie), transport pe zapada carbonica;
  • metoda: HPLC;
  • termen de executie: 10 zile.
NOTA: rugam precizat varsta si sexul pacientului, nume si prenume pacient (sau apartinator), CNP (mandatoriu pentru analizele CAS) precum si numarul de analize solicitat. Pentru analizele CAS precizati si verificati valabilitatea biletului de trimitere (doua luni, 60 zile). Pentru analizele CAS de tip monitor oricand puteti efectua recoltarea pe baza de programare.
Prin completarea formularului de mai sus sunteti de acord sa fiti contactat/a de reprezentantii AIDE SANTE in legatura cu serviciile medicale solicitate. Programul de lucru este de luni pana vineri; incearcam sa raspundem tuturor solicitarilor in termen de 24 - 48 de ore de la data solicitarii pentru zilele lucratoare, 72 de ore pentru solicitarile din timpul sfarsitului de saptamana.

Utilitatea testului: 

  • diagnosticul si monitorizarea deficitului / carentei analitului: evaluare status anti-oxidant (afectiuni pre-canceroase, displazii tisulare), tulburari ale metabolismului acizilor grasi, vitamine si hormoni lipofilici, malabsorbtie lipidica (pancreatite, hepatite, colestaze), aneme hemolitica, retinopatie pigmentara si cataracta, neuropatii (inclusiv boala Alzheimer), miopatii (cu afectarea muschilor striati dar si a cordului / cardiopatii), hiperagregare plachetare (evenimente trombotice diverse), stari de imunodepresie, etc;
  • identificarea unei eventuale toxicitati a analitului (indusa iatrogen), caz in care apar deficiente ale altor vitamine si hormoni lipofilici, hemoragii la pacientii cu medicatie antihipertensiva concomitenta si terapii cu anticoagulante orale, etc.

Surse alimentare de tocoferol: uleiuri vegetale (porumb, soia, floarea sorelui, etc), cereale nerafinate, seminte oleaginoase, legume rosii (tomate) si verzi (brocoli, spanac, varza), etc.

Bibliografie: 

  • Insertul de lucru al reactivilor folositi;
  • Procedura specifica de lucru, instructiuni de lucru, proceduri operationale si manualul calitatii laboratorului.
  • Analize medicale explicate: I. Soare; Editura ETNA, Bucuresti 2020;
  • Diagnosticul de laborator in practica medicala: G. Ivanovici, I. Fuiorea; Editura Militara, Bucuresti 1990.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Termeni și condiții

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH