Albumine serice

Albumine serice / albuminemie

  • material biologic: ser / recipient de recoltare: vacutainer fara anticoagulant cu sau fara gel separator (cu dop rosu sau galben);
  • indicatii: investigatie utila pentru evaluarea functiei renale si hepatice dar si pentru identificarea dezechilibrelor hidro-electrolitice si nutritionale.
NOTA: rugam precizat varsta si sexul pacientului, nume si prenume pacient (sau apartinator), CNP (mandatoriu pentru analizele CAS) precum si numarul de analize solicitat. Pentru analizele CAS precizati si verificati valabilitatea biletului de trimitere (doua luni, 60 zile). Pentru analizele CAS de tip monitor oricand puteti efectua recoltarea pe baza de programare.
Prin completarea formularului de mai sus sunteti de acord sa fiti contactat/a de reprezentantii AIDE SANTE in legatura cu serviciile medicale solicitate. Programul de lucru este de luni pana vineri; incearcam sa raspundem tuturor solicitarilor in termen de 24 - 48 de ore de la data solicitarii pentru zilele lucratoare, 72 de ore pentru solicitarile din timpul sfarsitului de saptamana.

Informatii generale analiza:

Interpretarea analizei in context clinic: albumina este principala proteina serica circulanta; albumina este sintetizata de ficat; albumina are rolul de a asigura presiunea coloid osmotica; albumina este si transportorul seric pentru o multitudine de alti hormoni, vitamine si diversi constituenti..

Valorile scazute ale analitului: in aport inadecvat (malnutritie, malabsorbtie intestinala), sinteza deficitara (afectiuni hepatice cronice, ciroza), eliminare / pierderi excesive (sindrom nefrotic, arsuri intinse) sau catabolism crescut (infectii, inflamatii).

Valorile crescute ale analitului: in deshidratarea severa.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH