ARTROZE FORME HIPERALIGICE – tratamente regenerative

Articulatiile pot fi modificate patologic in urma unor traumatisme (entorse, luxatii, rupturi de ligament sau cartilaj) sau unor procese inflamatorii de diverse cause – autoimmune, infectioase, postchirurgicale, etc. Desi cauzele sunt diferite, manifestarile de tip inflamator sunt commune. In cadrul proceselor inflamatorii cronice se produc modificari ale cartilajului si lichidului sinovial care afecteaza lubrefierea si mobilitatea articulara.Tratamentul de regenerare se face prin injectii intra-articulare la nivelul genunchilor sau gleznelor (cel mai frecvent afectate) si/sau prin aplicarea unui unguent local. Rolul acestora este de a scadea inflamatia, edemul si durerea locala, prin oprirea proceselor inflamatorii si prin stimularea refacerii colagenului si a cartilajelor afectate.

Avantajele terapiei regenerative intra-articulare: 1/ substantele antinflamatorii sunt livrate local la locul inflamatiei si nu afecteaza stomacul sau alte organe; 2/ actiunea locala este imediata si rapida, pacientii vor simti o ameliorare a simptomelor in cateva minute/ore de la interventie; 3/ actiunea este locala si mult accentuata, ca urmare timpul de recuperare/ vindecare este mult mai rapid; 4/ efectele terapiei sunt pe termen lung.

Puteti accesa servicii de terapii biologice pentru artroze forme deformante si hiperalgice in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

– dr. Felician STANCIOIU medic medicina generala.

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH