Afectiuni explicate

Alegeti preventia pentru o viata mai sanatoasa !

Medicina moderna este in primul rand preventie. In aceasta sectiune va oferim articole scrise de medicii nostri. Mergeti la medic pentru a preveni aparitia / decompensarea bolilor.

Aceasta pagina este in curs de constructie. Va multumim pentru intelegere.

Specialitatea ENDOCRINOLOGIE

ENDOCRINOLOGIA este stiinta care studiaza afectiunile endocrine. Sistemul endocrin reprezintă totalitatea glandelor endocrine. Glandele endocrine produc substanțe chimice numite hormoni, ce reglează funcțiile intregului organism. Dezechilibrele hormonale sunt la baza a numeroase afectiuni.

AFECTIUNI ALE TIROIDEI - disfunctii endocrine

Articol in curs de editare.

dr.  Gabriela BUSILA, medic – medicina de laborator

Recomandam evaloarea periodica a functiei tiroidiene.

ACNEEA HORMONALA - disfunctii endocrine

Articol in curs de editare.

dr.  Gabriela BUSILA, medic – medicina de laborator

Recomandam consult dermatologic si ginecologic periodic cu evaluarea biologica a statusului hormonal.

Specialitatea GINECOLOGIE

GINECOLOGIA este specialitatea chirurgicala care se ocupă cu tratarea afecțiunilor aparatului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare).

OBSTETRICA se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum.

Diagnosticarea corectă și precoce este primul pas in tratarea oricărei afecțiuni medicale. Examenul ginecologic de rutină are rolul de a descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale ce țin de sănătatea ginecologică a femeii, evitându-se în acest mod situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp.

La clinicile AIDE – SANTE puteti efectua examenul ginecologic si puteti beneficia de investigații diagnostice precum analize de laborator, investigatii imagistice (ecografie abdominala si transvaginala), colposcopie, etc.

Este recomandat să va prezentati la un consult la medicul ginecolog în cazul în care întâmpinati: probleme legate de ciclu menstrual, sarcină, menopauză; afecțiuni inflamatorii genitale; afecțiuni ale sânului; incontinență urinară; alte afecțiuni patologice din sfera genitală sau dacă va intereseaza sa aflati mai multe despre contracepție sau sterilizare.

OVARUL POLICHISTIC - afectiuni ginecologice

Articol in curs de editare.

dr.  Gabriela BUSILA, medic – medicina de laborator

Recomandam consult ginecologic si evaluarea periodica a functiei aparatului reproducator.

CAUZELE INFERTILITATII - afectiuni ginecologice

Articol in curs de editare.

dr.  Gabriela BUSILA, medic – medicina de laborator

Recomandam consult ginecologic cu evaluarea biologica periodica

TRATAMENTE CU PRP - afectiuni ginecologice

Trombocitele (plachetele sangvine), alături de hematii și leucocite, sunt elemente naturale ale sângelui. Terapia PRP cu trombocite concentrate are la bază separarea și concentrarea acestora la niveluri mult mai mari decât în ​​mod normal, prin procesul de centrifugare al propriului sânge, după recoltarea lui în kituri speciale. Rezultatul este plasma bogată în plachete (PRP).

PRP este considerat un tratament nou și promițător pentru unele afecțiuni ginecologice, în special pentru acelea care nu au în prezent tratamente convenționale foarte eficiente dar și pentru probleme mai subtile, precum disfuncția sexuală sau scăderea troficității genitale.

Puteti accesa servicii de tratamente biologice pentru rejuvenare vaginala in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

dr. Alina MARIN, medic specialist obstetrica – ginecologie, compeneta colposcopie si ecografie genitala.

dr. Andreea AMUZESCU, medic rezident dermato-venerologie.

Recomandam tratamentele biologice de rejuvenare ginecologica pentru endometrioza, infertilitate, disfunctii sexuale post-partum, post-climax, incontinenta urinara, etc.

MEDICINA MODERNA - medicina integrativa o alternativa pentru o viata mai sananatoasa

Efectuam terapii specifice medicinei integrative in cadrul centrului de biomedicina. Biomedicina este o ramură a medicinei care aplica principiile stiintelor fundamentale (precum matematica, chimia, fizica, biologia dar si logica impreuna cu filozofia) in cercetarea si practica clinica. Acest domeniu de avangarda combina stiinta medicala cu mai multe domenii precum biochimia, imunologia, fiziologia, farmacologia, microbiologia, histologia, biologia moleculara, hematologia, embriologia, etc.

Va pumem la dispozitie noi metode de diagnostic, tratament si de preventie. Aceste terapii sunt efectuate de medici de medicina generala precum si de medici specialisti din specialitati medicale diverse precum nutritie si diabet, dermatologie, reumatologie si ginecologie.

Dezvoltam terapii regenerative impreuna cu Dr. Felician Stancioiu, alaturi de parteneri din mediul universitar avand sustinerea propriului nostru laborator de analize medicale in scop de diagnostic precum si a altor laboratoare de cercetare privata din domeniul chimiei analitice (Scient Analytics) si biologiei moleculare (Genetic Lab). In acest domeniu, mai beneficiem si de sustinerea altor sponsori precum Deniplant si Ortovit.

ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL TRATAMENTE REGENERATIVE - medicina moderna

Una dintre cele mai importante si surprinzatoare progrese in medicina regenerativa este tratamentul post-AVC care poate aduce multiple modificari importante in sanatatea pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral. Pornind de la experienta prelevarii si prelucrarii celulelor stem pe care a dobandit-o in clinica Stem Cell Sciences, Inc. (New York) a profesorului Niculae Ciobanu si a progreselor recente din biologia moleculara, neurogeneza si diferentierea celulelor stem,  Dr. Felician Stancioiu a conceput si dezvoltat un tratament care a fost administrat cu succes incepand cu 2014 in Romania in premiera internationala.

Tratamentul regenerativ cu administrare intravenoasa a fost folosit pana acum cu succes in urmatoarele patologii: 1/ refacere dupa accident vascular cerebral (AVC) hemoragic si/sau ischemic; ischemic cu transformare hemoragica; 2/ ischemie cerebrovasculara tranzitorie; 3/ recuperare dupa coma spontana sau indusa (post-traumatic, encefalopatie ischemica); 4/ tulburari neuroendocrine insotite de modificari persistente ale electrolitilor (potasiu, sodiu, clor, etc); 5/ insuficienta renala (cresteri persistente ale creatininei, ureei); 6/ deteriorari ale functiei hepatice (crestere persistenta a transaminazelor – GOT/AST, GPT/ALT; LDH).

Puteti accesa servicii de recuperarea post AVC (accident vascular cerebral) in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

dr. Felician STANCIOIU medic medicina generala.

ARTOZE FORME HIPERALGICE - TRATAMENTE DE REJUVENARE - medicina moderna

Articulatiile pot fi modificate patologic in urma unor traumatisme (entorse, luxatii, rupturi de ligament sau cartilaj) sau unor procese inflamatorii de diverse cause – autoimmune, infectioase, postchirurgicale, etc. Desi cauzele sunt diferite, manifestarile de tip inflamator sunt commune. In cadrul proceselor inflamatorii cronice se produc modificari ale cartilajului si lichidului sinovial care afecteaza lubrefierea si mobilitatea articulara.Tratamentul de regenerare se face prin injectii intra-articulare la nivelul genunchilor sau gleznelor (cel mai frecvent afectate) si/sau prin aplicarea unui unguent local. Rolul acestora este de a scadea inflamatia, edemul si durerea locala, prin oprirea proceselor inflamatorii si prin stimularea refacerii colagenului si a cartilajelor afectate.

Avantajele terapiei regenerative intra-articulare: 1/ substantele antinflamatorii sunt livrate local la locul inflamatiei si nu afecteaza stomacul sau alte organe; 2/ actiunea locala este imediata si rapida, pacientii vor simti o ameliorare a simptomelor in cateva minute/ore de la interventie; 3/ actiunea este locala si mult accentuata, ca urmare timpul de recuperare/ vindecare este mult mai rapid; 4/ efectele terapiei sunt pe termen lung.

Puteti accesa servicii de terapii biologice pentru artroze forme deformante si hiperalgice in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

dr. Felician STANCIOIU medic medicina generala.

PSORIAZIS - TRATAMENTE BIOLOGICE - medicina moderna

Deoarece psoriazisul este o boală cronică, ingrijirea pacientului trebuie sa se focuseze atat pe tratamentul afectiunii cutanate cat si pe mentinerea calitati vieții pacientului cu psoriazis . In momentul de fata nu exista un tratament disponibil care sa vindece aceasta boala. Exista insa tratamente capabile sa stearga complet placile de psoriasis si sa mentina pielea fara leziuni pentru diferite perioade de timp. Terapiile pacientilor sunt individualizate, se ia in considerare suprafata corporala afectata, asocierea afectarii articulare, raspunsul sau esecul la terapii anterioare .Terapia pentru tratarea psoriazului in viitor va fi terapia biologica cu anticorpi monoclonali a caror tinta sunt moleculele care se regasesc in patogeneza psoriazisului.

Puteti accesa servicii de terapii biologice pentru psoriazis in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

dr. Mohamad SHUKEIR , medic specialist dermato-venerologie.

dr. Andreea AMUZESCU, medic rezident dermato-venerologie

Nota: in cadrul acestei consultatii beneficiati de remediile naturale oferite de sponsorul nostru Deniplant.

REJUVENARE FACIALA - TEHNOLOGII INOVATOARE - medicina moderna

Puteti accesa servicii de biomedicina pentru rejuvenare faciala in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

– dr. Andreea AMUZESCU, medic rezident dermato-venerologie.

– dr. Felician STANCIOIU, medic medicina generala.

TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA - medicina moderna

Există alimente care ne plac, dar care sunt tolerate mai mult sau mai putin de organismul nostru. În timp, consumând alimente pe care nu le putem asimila apar probleme precum: disconfortul abdominal, imposibilitatea de a lua in greutate sau din contra obezitate, migrene, acnee, balonare, oboseală cronică, constipaţie, astm, depresii, afte, urticarie, psoriasis, raceli frecvente, boli autoimune, acutizarea unor afecţiuni deja existente. O altă consecinţă a imposibilităţii de asimilare a anumitor alimente o reprezintă şi imposibilitatea de a slăbi, alături de probleme de reglare neuro-endocrină, hipotiroidismul, dezechilibre ale hormonilor sexuali sau ai corticosuprarenalei.Intoleranţa alimentară se manifestă în primul rând faţă de proteine, mai rar faţă de carbohidraţi şi aproape deloc faţă de lipide. Ultima poate apărea doar în cazul unor insuficienţe bilio-hepatico-pancreatice grave. Intoleranţa alimentară faţă de proteine este foarte frecventă, 8 din 10 persoane dovedindu-se că au intoleranţă la cel puţin un aliment, şi în top sunt proteinele din lapte, ou, cereale-gluten, carne de pui sau peşte, ciuperci.

Puti efectua teste de intolerante alimentare in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

– dr Delia TIMOFTE, medic primar medicina interna, medic primar nefrologie, doctor in stiinte medicale.

– dr. Manuela AMUZESCU, medic primar medicina de laborator, medic specialist medicina de familie, doctor in stiinte medicale.

NUTRIGENETICA - TESTE GENETICE - medicina moderna

Nutrigenetica este stiinta de ultima generatie care se concentreaza pe studiul modului in care caracteristicile genetice individuale afecteaza raspunsul la nutrienti (relatia dintre gene si alimentatie, propriul metabolism, mediul de viata si predispozitiile individuale). Adica, variatiile genetice pot influenta modul in care metabolizam alimentele, jucand, astfel, un rol important in determinarea regimului nutritional care sa functioneze in cazul fiecarei persone. In acest sens, nutritionistii cerceteaza posibilitatea ca prin aplicarea din timp a masurilor dietetice adecvate sa mentina starea de sanatate a populatiei pana la varste inaintate. Exista deja mai multe grupuri internationale de initiativa care au ca scop elaborarea de teste genetice, care in final sa permita individualizarea pe baze genetice a masurilor nutritionale, de exemplu European Nutrigenomics Organisation (NuGO). Pentru bolile cu impact crescut asupra sanatatii publice, asemenea teste dobândesc o valoare si mai mare prin posibilitatea stabilirii unor programe de prevenire cu impact populational.

Puteti efectua teste de nutrigenetica in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:

dr. Manuela AMUZESCU, medic primar medicina de laborator.

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Termeni și condiții

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH