Selectati optiunea de interes.
Analize explicate DICTIONAR INVESTIGATII DE LABORATOR
In acesata sectiune puteti consulta detalii explicative pentru analizele medicale. DICTIONARUL DE ANALIZE MEDICALE va prezinta cele mai frecvente investigatii paraclinice cerute.
Va prezentam analize medicale din domeniile: HEMATOLOGIE / teste uzuale, HEMATOLOGIE / imunohematologie, COAGULARE / teste uzuale, COAGULARE / hemostaza, COAGULARE / teste speciale, BIOCHIMIE SERICA / teste uzuale, BIOCHIMIE SERICA / teste speciale, BIOCHIMIE URINARA / teste uzuale, BIOCHIMIE URINARA / teste speciale, IMUNOLOGIE / serologie, IMUNOLOGIE / markeri infectiosi, IMUNOLOGIE / markeri hormonali, IMUNOLOGIE / markeri tumorali, IMUNOLOGIE / alergii, intolerante, IMUNOLOGIE / autoimunitate, IMUNOLOGIE / vitamine, MICROBIOLOGIE / culturi, GENETICA / biologie moleculara, CITOLOGIE / microscopie.
O alternativa pentru o viata mai sanatoasa MEDICINA MODERNA
Efectuam terapii specifice medicinei integrative in cadrul centrului de biomedicina. BIOMEDICINA este o ramură a medicinei care aplica principiile stiintelor fundamentale (precum matematica, chimia, fizica, biologia dar si logica impreuna cu filozofia) in cercetarea si practica clinica.
Acest domeniu de avangarda combina stiinta medicala cu mai multe domenii precum biochimia, imunologia, fiziologia, farmacologia, microbiologia, histologia, biologia moleculara, hematologia, embriologia, etc.
Accidentul vascular cerebral – terapii regenerative.
Una dintre cele mai importante si surprinzatoare progrese in medicina regenerativa este tratamentul post-AVC care poate aduce multiple modificari importante in sanatatea pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral. Pornind de la experienta prelevarii si prelucrarii celulelor stem pe care a dobandit-o in clinica Stem Cell Sciences, Inc. (New York) a profesorului Niculae Ciobanu si a progreselor recente din biologia moleculara, neurogeneza si diferentierea celulelor stem, Dr. Felician Stancioiu a conceput si dezvoltat un tratament care a fost administrat cu succes incepand cu 2014 in Romania in premiera internationala.
Tratamentul regenerativ cu administrare intravenoasa a fost folosit pana acum cu succes in urmatoarele patologii: 1/ refacere dupa accident vascular cerebral (AVC) hemoragic si/sau ischemic; ischemic cu transformare hemoragica; 2/ ischemie cerebrovasculara tranzitorie; 3/ recuperare dupa coma spontana sau indusa (post-traumatic, encefalopatie ischemica); 4/ tulburari neuroendocrine insotite de modificari persistente ale electrolitilor (potasiu, sodiu, clor, etc); 5/ insuficienta renala (cresteri persistente ale creatininei, ureei); 6/ deteriorari ale functiei hepatice (crestere persistenta a transaminazelor – GOT/AST, GPT/ALT; LDH).
Puteti accesa servicii de recuperarea post AVC (accident vascular cerebral) in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:
– dr. Felician STANCIOIU medic medicina generala.
Artrozele forme hiperalgice
Articulatiile pot fi modificate patologic in urma unor traumatisme (entorse, luxatii, rupturi de ligament sau cartilaj) sau unor procese inflamatorii de diverse cause – autoimmune, infectioase, postchirurgicale, etc. Desi cauzele sunt diferite, manifestarile de tip inflamator sunt commune. In cadrul proceselor inflamatorii cronice se produc modificari ale cartilajului si lichidului sinovial care afecteaza lubrefierea si mobilitatea articulara.Tratamentul de regenerare se face prin injectii intra-articulare la nivelul genunchilor sau gleznelor (cel mai frecvent afectate) si/sau prin aplicarea unui unguent local. Rolul acestora este de a scadea inflamatia, edemul si durerea locala, prin oprirea proceselor inflamatorii si prin stimularea refacerii colagenului si a cartilajelor afectate.
Avantajele terapiei regenerative intra-articulare: 1/ substantele antinflamatorii sunt livrate local la locul inflamatiei si nu afecteaza stomacul sau alte organe; 2/ actiunea locala este imediata si rapida, pacientii vor simti o ameliorare a simptomelor in cateva minute/ore de la interventie; 3/ actiunea este locala si mult accentuata, ca urmare timpul de recuperare/ vindecare este mult mai rapid; 4/ efectele terapiei sunt pe termen lung.
Puteti accesa servicii de terapii biologice pentru artroze forme deformante si hiperalgice in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:
– dr. Felician STANCIOIU medic medicina generala.
Nutrigenetica
Nutrigenetica este stiinta de ultima generatie care se concentreaza pe studiul modului in care caracteristicile genetice individuale afecteaza raspunsul la nutrienti (relatia dintre gene si alimentatie, propriul metabolism, mediul de viata si predispozitiile individuale). Adica, variatiile genetice pot influenta modul in care metabolizam alimentele, jucand, astfel, un rol important in determinarea regimului nutritional care sa functioneze in cazul fiecarei persone. In acest sens, nutritionistii cerceteaza posibilitatea ca prin aplicarea din timp a masurilor dietetice adecvate sa mentina starea de sanatate a populatiei pana la varste inaintate. Exista deja mai multe grupuri internationale de initiativa care au ca scop elaborarea de teste genetice, care in final sa permita individualizarea pe baze genetice a masurilor nutritionale, de exemplu European Nutrigenomics Organisation (NuGO). Pentru bolile cu impact crescut asupra sanatatii publice, asemenea teste dobândesc o valoare si mai mare prin posibilitatea stabilirii unor programe de prevenire cu impact populational.
Puteti efectua teste de nutrigenetica in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:
–dr. Manuela AMUZESCU, medic primar medicina de laborator.
Testele de intoleranta alimentara
Există alimente care ne plac, dar care sunt tolerate mai mult sau mai putin de organismul nostru. În timp, consumând alimente pe care nu le putem asimila apar probleme precum: disconfortul abdominal, imposibilitatea de a lua in greutate sau din contra obezitate, migrene, acnee, balonare, oboseală cronică, constipaţie, astm, depresii, afte, urticarie, psoriasis, raceli frecvente, boli autoimune, acutizarea unor afecţiuni deja existente. O altă consecinţă a imposibilităţii de asimilare a anumitor alimente o reprezintă şi imposibilitatea de a slăbi, alături de probleme de reglare neuro-endocrină, hipotiroidismul, dezechilibre ale hormonilor sexuali sau ai corticosuprarenalei.Intoleranţa alimentară se manifestă în primul rând faţă de proteine, mai rar faţă de carbohidraţi şi aproape deloc faţă de lipide. Ultima poate apărea doar în cazul unor insuficienţe bilio-hepatico-pancreatice grave. Intoleranţa alimentară faţă de proteine este foarte frecventă, 8 din 10 persoane dovedindu-se că au intoleranţă la cel puţin un aliment, şi în top sunt proteinele din lapte, ou, cereale-gluten, carne de pui sau peşte, ciuperci.
Puti efectua teste de intolerante alimentare in cadrul consultatiilor cu plata oferite de medicii nostri:
– dr. Manuela AMUZESCU, medic primar medicina de laborator, medic specialist medicina de familie, doctor in stiinte medicale.
Articole, specialitatea ENDOCRINOLOGIE
ENDOCRINOLOGIA este stiinta care studiaza afectiunile endocrine. Sistemul endocrin reprezintă totalitatea glandelor endocrine. Glandele endocrine produc substanțe chimice numite hormoni, ce reglează funcțiile intregului organism. Dezechilibrele hormonale sunt la baza a numeroase afectiuni.
Afectiuni ale tiroidei – articol in curs de editare / dr. Gabriela BUSILA – medic rezident medicina de laborator
Acneea hormonala – articol in curs de editare / dr. Andreea AMUZESCU – medic rezident dermato-venerologie
Aricole, specialitatea OBSTETRICA - GINECOLOGIE
GINECOLOGIA este specialitatea chirurgicala care se ocupă cu tratarea afecțiunilor aparatului reproductiv feminin (uter, vagin, ovare).
OBSTETRICA se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum.
Diagnosticarea corectă și precoce este primul pas in tratarea oricărei afecțiuni medicale. Examenul ginecologic de rutină are rolul de a descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale ce țin de sănătatea ginecologică a femeii, evitându-se în acest mod situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp.
Ovarul polichistic – articol in curs de editare, dr. Gabriela BUSILA, medic – medicina de laborator
Recomandam consult ginecologic si evaluarea periodica a functiei aparatului reproducator.